De Rooyse Wissel

Het Werkhuis

Je dagen prettig en liefst ook zinvol doorbrengen, dat zorgt voor de meesten van ons voor veel voldoening. Mensen die door (ernstige) psychische problemen een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, kunnen via het Werkhuis stappen maken om weer aan de slag te gaan. Op twee locaties in Oostrum (gemeente Venray) bieden we passende begeleiding om onze cliënten stapsgewijs hun rol te laten vinden in de maatschappij.

Het Werkhuis is een erkend leerbedrijf. Op onze locatie aan de Wanssumseweg bieden we cliënten een arbeidsmatige dagbesteding in de vorm van productiewerk, hobby, houtbewerking of tuinieren. Onze locatie op bedrijventerrein De Hulst gaat een stapje verder; hier begeleiden we cliënten naar passend werk. En als het nodig is, zorgen we voor (bij)scholing.

Onze cliënten zijn mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Ze worden aangemeld vanuit de (forensische) psychiatrie, de reclassering, het UWV of de gemeente. Na een persoonlijke intake krijgen cliënten werk aangeboden dat zoveel mogelijk past bij hun ervaring, persoonlijke wensen en mogelijkheden.