De Rooyse Wissel

Publicaties

Podcast TBS NPO Radio 1 / KRO-NRCV
De Podcast TBS volgt vier patiënten uit De Rooyse Wissel. De tbs-patiënten hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de omheining waarin ze leven. Is er voor deze tbs-patiënten een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over drank, messen en drugs? In zeven afleveringen geeft journalist Tom Veldhuijzen (KRO-NRCV) een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek. De afleveringen duren ongeveer een half uur. Je kunt de podcast luisteren via je favoriete podcast app, op de website van NPO Radio 1 of via onderstaande links.
Podcast 1 - Ontbajessen
Podcast 2 - Verlof
Podcast 3 - Medewerkers
Podcast 4 - Verslaving
Podcast 5 - Werken
Podcast 6 - Buiten
Podcast 7 - Corona

Jaarverslagen
Ieder jaar brengen we een jaarverslag uit. In het jaarverslag leggen we verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar. 
Jaarverslag 2019 (e-magazine)
Jaarverslag 2018 (e-magazine)
Jaarverslag 2017 (e-magazine)
Jaarverslag 2016 
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2012

De jaarverslagen van forensisch psychiatrische polikliniek de Horst.

Feiten en cijfers 2019
Factsheet 2019 De Rooyse Wissel
Factsheet 2019 medewerkers de Rooyse Wissel
Factsheet 2019 Polikliniek de Horst
Factsheet 2019 RIBW de Schakel en RIBW de Vliet
Factsheet 2019 Het Werkhuis

Recidiveonderzoek
De Rooyse Wissel voert een doorlopend recidiveonderzoek uit. Klik hier voor de resultaten van ons recidive-onderzoek. 

Openheid binnen geslotenheid
De wereld achter de hekken van de Rooyse Wissel blijft voor velen onzichtbaar. Welke patiënten verblijven er? Wat doen ze de hele dag? Hoe vinden de professionals van de Rooyse Wissel het om in deze kliniek te werken? En hoe ervaren patiënten hun verblijf en behandeling? Een verslaggever van Dagblad de Limburger bezocht – samen met een fotograaf – van oktober 2013 tot en met april 2014 de Rooyse Wissel met regelmaat. Ze bezochten onder meer een woonafdeling, de werkplaatsen en de separeer. Vrijwel overal spraken ze met medewerkers en patiënten. Hun ervaringen en indrukken legden ze in woord en beeld vast. Vanaf februari 2014 verscheen de 10-delige artikelenreeks ‘Tbs’ in Dagblad de Limburger. Alle artikelen zijn gebundeld in het boekje 'Openheid binnen geslotenheid'. 

Kwaliteitsstatuut
Per 1 januari 2017 zijn alle ggz-aanbieders verplicht om een kwaliteitsstatuut te hebben. In ons kwaliteitsstatuut beschrijven we hoe we de zorg voor onze patiënten organiseren en hoe we voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Hierdoor kunnen patiënten en hun familie, financiers, toetsende en toezichthoudende instanties zich een beeld vormen van de kwaliteit van zorg van de Rooyse Wissel.