De Rooyse Wissel
< Terug

Het verhaal van Marvin

‘Met mijn verleden als politieagent is deze baan mij op het lijf geschreven. Bijna drie jaar werk ik hier nu en het bevalt mij nog steeds uitstekend. Samen met mijn collega’s zorg ik voor de veiligheid in de kliniek. Dit doe ik onder andere door patiënten, bezoek en medewerkers te controleren bij binnenkomst en vertrek, de kluisjes en pasjes te beheren, de camera's te bewaken, het alarm in de gaten te houden, beveiligingsrondes te lopen en de werk- en activiteitenruimtes aan het eind van de dag af te sluiten. Daarnaast zijn wij ploegleider bij de bedrijfshulpverlening.

Iedere dag kan weer anders zijn, dat houdt mijn werk leuk en spannend. Bij de controles van de patiënten is het zaak om goed aan te voelen in welke stemming ze zijn. Inmiddels kan ik ze goed “lezen”: ik zie aan hun lichaamshouding vaak al hoe de vlag erbij hangt. Het is aan mij om daar op de juiste manier mee om te gaan, om ze op hun gemak te stellen. Dat is voor iedereen wel zo prettig.

Sinds dit jaar ben ik naast beveiliger ook trainer fysieke en mentale weerbaarheid. Daarvoor heb ik van de Rooyse Wissel een officiële trainersopleiding mogen volgen. Een loopbaanontwikkeling waar ik heel blij mee ben! Minstens één keer per week geef ik training aan één team of meerdere medewerkers uit verschillende teams. Heel mooi om te zien hoe na afloop van de training een medewerker met een goed en zeker gevoel weer weg gaat. Uiteindelijk hoop ik dit pad verder te kunnen bewandelen en mij bijvoorbeeld ooit richting sportinstructeur binnen de Rooyse Wissel te kunnen ontwikkelen. Kansen genoeg hier om de dingen te doen waar je blij van wordt.’  

Marvin werkt als beveiliger en trainer fysieke en mentale weerbaarheid bij de Rooyse Wissel